- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Хрватска протерује 24 руских дипломата; Русија: Одговорићемо

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Хрватска протерује из земље 18 дипломата и шест административно-техничких службеника руске амбасаде, саопштило је хрватско Министарство спољних послова. Из Москве поручују да ће уследити адекватан одговор на тај потез.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Амбасадору Русије у Загребу Андреју Нестеренку уручена је нота према којој ће, у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима, дипломатско представништво Руске Федерације у Загребу бити спуштено на ниво хрватске амбасаде у Москви и изнет је захтев да Хрватску напусти 18 дипломата и шест чланова административног и техничког особља (укупно 24 службеника) руске амбасаде“, наводи се у саопштењу МИП-а.
С тим у вези, портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова поручила је да ће Москва пружити одговарајући одговор на протеривање руских дипломата.
Амбасада Русије у Хрватској потврдила је нешто раније да је МИП Хрватске захтевало протеривање руских дипломата из земље.
Како је навела руска амбасада у Загребу, запосленицима се налаже да напусте земљу до 25. априла.
Амбасадор Нестеренко је у објави на Фејсбук профилу истакао да је ова одлука значајан корак уназад у билатералним односима, контрапродуктиван за руско-хрватску сарадњу уочи свечаног датума - 30. годишњнице успостављања дипломатских односа између две земље.
Претходно је хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман изјавио да ће Загреб протерати неколико руских дипломата у вези са догађајима у Украјини.
Заставе ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
РУСИЈА
ЕУ протерује 19 руских дипломата; Реаговала Захарова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала