- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Не бринем због санкција Велике Британије, смешне су

© Tanjug / JADRANKA ILICМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да га не брину много санкције Велике Британије, која, како је рекао, никада није имала добре намере према Србима и Републици Српској.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Додик је за санкције Велике Британије рекао да су „смешне“.
„Немам никакву имовину у Великој Британији и нисам тамо био десет година“, казао је Додик.

Цвијановићева: Санкције политичка порука Републици Српској

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да су санкције Велике Британије политичка порука која је преко ње упућена Републици Српској.
„Ако је ово начин да се обрачунавају са званично изабраним функционерима Републике Српске, морам рећи да сам у име грађана Српске спремна и способна да подносим и такве притиске. Знам да ћу штитити уставну позицију Српске, јер ме више занима шта мисли наш човек у Републици Српској него било ко други напола обавештен, а који доносе овакве мере“, истиче Цвијановић.
Велика Британија саопштила је данас да је санкционисала члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД Милорада Додика и предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић због, како је описано, покушаја поткопавања легитимитета и функционалности Босне и Херцеговине, преноси РТРС.

Џаферовић позвао ЕУ да уведе санкције

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине из реда Бошњака, Шефик Џаферовић, изјавио је да су санкције Велике Британије према српском колеги Милораду Додику и председници Републике Српске Жељки Цвијановић оправдане и позвао Европску унију да поступи исто.
„Одлука Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске представља оправдану одлуку. Уједињено Краљевство је један од сведока Дејтонског споразума и чланица Већа за имплементацију мира, те је нужно да реагује када се Дејтонски споразум поткопава, а то управо раде власти ентитета РС“, сматра Џаферовић.
Он је поновио да је власт Републике Српске доношењем, како тврди, низа неуставних закона, одлука и закључака извршила „удар на Дејтонски мировни споразум и 27 година његове имплементације“.
Поздравио је британске санкције и позвао и државе чланице Европске уније да уведу санкције властима РС, јер европска сигурност и стабилност, коју, како тврди, Додик поткопава, мора бити изнад унутрашњих несугласица у ЕУ.
„Уколико није могуће изнаћи консензус по овоме питању, ЕУ не сме бити талац једне од чланица, те остале државе треба да уведу санкције Додику и онима који га следе“, навео је Џаферовић закључио је Џаферовић, пренео је Танјуг писање Кликса.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић на митингу СНСД-а у Бањалуци. - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
РЕГИОН
Велика Британија увела санкције Милораду Додику и Жељки Цвијановић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала