- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев заједно са Великом Британијом спрема нове провокације у Сумској области

© Sputnik / StringerУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Украјина заједно са Великом Британијом припрема нове провокације у Сумској области у циљу оптуживања оружаних снага Русије за наводно сурово поступање са украјинским становништвом, саопштио је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Кијев под руководством обавештајне агенције Велике Британије спрема нове лажне инсцениране провокације у Сумској области, у циљу оптуживања оружаних снага Руске Федерације за наводно сурово поступање са украјинским становништвом“, нагласио је Мизинцев.

Према његовим речима, у град Середина-Буда, у Сумској области, који се раније налазио под контролом руских снага, позвани су представници украјинских и западних медија како би снимили инсцениране приче. Истовремено, објашњава генерал, да би се сакрила провокација и како би се избегло њено расветљавање од стране стварних сведока, у граду је уведен полицијски час, а а локално становништво је насилно исељено са места директног снимања.
„У насељу Нижња Сироватка код Сумија, у један од подрума стамбеног објекта, довлаче тела која ће бити представљена као наводно још једне од жртава руске војске. Према идеји ‘британских режисера’, јединице руске војске су при одласку наводно масoвно убијале цивиле и ругале им се“, испричао је Мизинцев.
Како је навео, веома скоро ће западни медији почети да промовишу још једну лажну вест. Мизинцев је додао да је циљ тога, даље распламсавање русофобије у позадини економске кризе која се нагло развија у Европи.
„Скрећемо пажњу да су руске трупе напустиле ово насеље још пре три недеље, 20. марта. Такви догађаји, да су се заиста и догодили, не би могли тако дуго остати сакривени од јавности“, оценио је генерал.
Он је још додао да кијевски режим тражи било какав повод за оптуживање Русије за геноцид над Украјинцима, а на украјинској територији тренутно је ангажована читава мрежа страних стручњака за информационо-психолошки утицај на становништво, која се професионално баве стварањем „прљаве пропаганде“.
Жители села Варваровка Луганской области - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
РУСИЈА
Кијев спрема монструозне провокације - масовно убиство цивила
Здање Државне думе Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
РУСИЈА
Руска Дума: Брисел и Вашингтон отворено заговарају рат у Украјини – сјајан поклон Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала