- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачка ће до краја јуна бацити три милиона вакцина?

CC0 / / Вакцинација – илустрација
Вакцинација – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Немачко Министарство здравља саопштило је данас да ће та земља до краја јуна можда морати да избаци из употребе три милиона доза вакцине против вируса корона којима је истекао рок.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Портпарол Министарства здравља Немачке Хано Кауц рекао је да досад није уништено много вакцина, иако није могао да наведе тачан број.
„Имамо више вакцина на располагању у овом тренутку него што нам је потребно и него што можемо да донирамо, пре свега зато што програм за дистрибуцију вакцина у сиромашније земље КОВАКС, који подржава УН, тренутно не прихвата донације“, рекао је Кауц.
Он истиче да немачки званичници верују да ће тих три милиона доза можда морати да буде одбачено или уништено до краја јуна, што је мање од претходне процене од 10 милиона.
АП наводи да је током протекле недеље немачки програм вакцинације, с просеком од свега 33.000 вакцина дневно, значајно успорен у поређењу са преко милион у децембру, у време када је кампања за поспешивање вакцинације у земљи била у пуном јеку.
Агенција додаје да немачки званичници нису задовољни стопом вакцинације, нарочито међу старијим особама, иако је око 76 одсто становништва потпуно вакцинисано, а 59 одсто је добило трећу дозу, али је упркос томе немачки парламент прошле недеље одбацио предлог да се од људи старијих од 60 година захтева да се вакцинишу, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала