- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда је „измакла" титулу вољеном клубу, па показала величину и ван терена

© AP Photo / Darko VojinovicСаша Илић, фудбалер Партизана
Саша Илић, фудбалер Партизана - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Партизан се неочекивано саплео на Бановом брду у последњем колу регуларног дела Суперлиге, где је одиграо меч без голова са Чукаричким, на чијој клупи седи легенда црно-белих Саша Илић. Меч је обележила спорна ситуација у којој је фудбалер Брђана Бојан Ковачевић, према речима Саше Илића, остао на терену, а заслужио је директан црвени картон.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Кикс на Бановом брду могао би да кошта Партизан титуле, с обзиром на то да је Црвена звезда победом над Радничким из Крагујевца на Маракани (4:1) побегла на плус два.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Следи плеј-оф у којем ће актуелни шампион из Љутице Богдана у једином преосталом дербију имати предност домаћег терена.
Та предност могла је и да не постоји, да је којим случајем Рикардо искористио колосалну прилику против Чукаричког у 97. минуту, или да је судија Новак Симовић показао црвени картон Бојану Ковачевићу већ у десетом минуту.
Шта се заправо догодило и због чега су у црно-белом табору били бесни на арбитра Наиме, осамнаестогодишњи Ковачевић био је последњи играч одбране Чукаричког након што је срушио Рикарда Гомеша и сви су очекивали директно искључење, али је уследио само жути картон.
Да је судија донео крајње дискутабилну одлуку, потврђују и речи тренера тима који је профитирао на поменутој ситуацији.
„Ретко коментаришем суђење, али чињеница је да је Бојан Ковачевић направио фаул који је требало да буде санкционисам црвеним картоном“, кратко и јасно је поручио легендарни фудбалер Партизана Саша Илић.
Пре самог меч по кулорарима су се могле чути приче да ће се Чукарички „склонити“ Партизану, али су Илић и његови ученици одрадили поштен посао, изборивши реми против фаворизованих црно-бели који се боре за титулу.
„Партизан је био бољи од Чукаричког, пре свега у првом полувремену. Имали смо срећу да смо птишли на паузу са 0:0. У другом смо имали малу реакцију, али Партизан на крају незаслужено није победио. Ми смо били испод свог нивоа, Партизан је диктирао темпо и заслужио је да победи“, изјавио је Илић.
Већ на старту плеј-офа Суперлиге, у суботу, 16. априла Партизан гостује Црвеној звезди на Маракани, па би већ после тог меча могло да буде познато ко ће бити нови-стари шампион Србије.
Иван Радовановић - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
СПОРТ
Српска „бомба“ одјекује Италијом! /видео/
Детаљ са утакмице Хрватска - Русија - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
СПОРТ
Хрвати навијају за укидање суспензије Русима
Фудбалер Немања Видић - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
СПОРТ
„Ужичка стена“ зна у чему је проблем са његовим наследником
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала