- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: НАТО наоштрен на конфронтацију, проширење Алијансе неће појачати безбедност

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
НАТО је наоштрен за конфронтацију, даље ширење Алијансе неће донети већу безбедност Европи, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Више пута смо говорили да је сама Алијанса пре алат наоштрен за конфронтацију. То није савез који обезбеђује мир и стабилност и даље ширење алијансе, наравно, неће донети додатну безбедност европском континенту“, одговорио је Песков на питање новинара да ли су извештаји о могућем ширењу НАТО-а изненадили и да ли у томе има нових претњи за Русију.
Британски лист „Тајмс“ раније је саопштио да Шведска и Финска намеравају да на лето уђу у НАТО.

Немогуће чланство Русије у НАТО-у

Америчка страна више пута је изјављивала да је чланство Русије у НАТО-у суштински немогуће, додао је Песков.
„Немам такве информације, али поуздано знам да је америчка страна више пута говорила о немогућности таквог чланства“, подсетио је портпарол.
„Де факто је речено да су врата, напротив, затворена, јер је то суштински немогуће“, додао је он коментаришући изјаву бившег председника САД Била Клинтона да су после распада СССР-а врата за могуће чланство Русије у НАТО-у у будућности остала отворена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала