- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска опет употребила "Кинџал" у Украјини

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаХиперсонична ракета "Кинжал"
Хиперсонична ракета Кинжал - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Прецизном ракетом "Кинџал" уништен је добро заштићени командни центар украјинске војске у Часовој Јари у Донбасу, саопштило је портпарол Министарства одбране Русије генерал мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У подручју Часова Јара, ракетним системом "Кинџал" уништен је укопани, добро заштићени командни центар украјинских снага у Донбасу“, рекао је он на брифингу.

Високопрецизне ракете копненог базирања употребљене су у подручјима Попасне, Новозвановка и Золота (Луганска област), где су биле испаљене на положаје украјинске војске. Том приликом убијено је око 300 украјинских екстремиста, док је више од 50 оклопних возила и 25 аутомобила било уништено.
Како је саопштио генерал, руска борбена авијација уништила је данас 42 војна објекта у Украјини, међу којима су: три командна центра, две радарске станице за осветљење и навођење, складишта горива, као и 35 положаја украјинске војске.
У подручју Новогродовке, Доњецка област, уништен је главни камп екстремиста "Десног сектора" (екстремистичка организација забрањена у Русији), док је у подручју Селидова уништен тактичко-ракетни систем "Точка У".
Конашенков је обавестио и да су руски комплекси противваздушне одбране оборили украјински ловац Су-27 у Дњепропетровској области.
Руска војска у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
РУСИЈА
Руска војска ће окружити 100.000 украјинских војника, немогуће је надокнадити руску нафту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала