- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски специјалци ликвидирали вођу „Десног сектора“

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПрипадник снага за специјалне намене у Маријупољу
Припадник снага за специјалне намене у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Руски специјалци ликвидирали су једног од вођа „Десног сектора“ (забрањеног у Русији) Тараса Бобанича, који је крив за смрт стотине цивила у Доњецкој и Луганској Народној Републици, међу којима и деце, саопштило је Министарство одбране Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Руске снаге за специјалне намене су током операције извиђања и потраге пет километара јужно од града Изјума ликвидирале једног од вођа такозваног добровољачког украјинског корпуса ‘Десни сектор’ Тараса Бобанича“, наводи се у саопштењу.
„Бобанич је од 2014. године учествовао у казненој операцији кијевског режима у Донбасу. Лично је издавао наређења за артиљеријско гранатирање стамбених насеља Доњецка и Луганска из тешког наоружања“, додаје Министарство одбране.
Као вођа неонацистичке групе из Лавова, Бобанич се придружио „Десном сектору“ у новембру 2013. Од 2019. године био је заменик команданта „Десног сектора“ за резервне јединице.
Био је један од идеолога такозване теорије „супериорности украјинске расе“, лично учествовао у нападима и убиствима руског становништва на територији Украјине, напомиње се у саопштењу Министарства.
У саопштењу се истиче да ће „руске Оружане снаге наставити да траже и уништавају вође украјинских неонацистичких организација“.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Лансирање крстареће ракете Калибар - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
РУСИЈА
Руски „Калибар“ уништио украјински С-300
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала