- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Стиже још 10.000 динара од државе

© Sputnik / Александар МилачићСрпски динари
Српски динари - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
После подршке свима који су запослени у здравству, држава је одлучила да финансијски помогне још један сектор у јавној управи. По 10.000 динара за запослене у социјалним установама стиже у петак, потврдио је за Блиц министар финансија Синиша Мали.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како су рекли из кабинета министра, исплата ће бити у петак, а новац добијају запослени у установама социјалне заштите, односно неговатељице, васпитачи у домовима за стара лица, запослени на одржавању хигијене... У питању су установе социјалне заштите, не и вртићи.
Да ће наредних дана по 10.000 динара добиће запослени у социјалним установама, најавио је пре неки дан и председник Александар Вућић.
Он је на рекао да ће та помоћ бити исплаћена васпитачицама, неговатељицама, куварицама... и осталим радницима у социјалним установама.
"Када смо давали здравственим радницима, нисмо дали за њих и то је наш дуг према њима", изјавио је Вучић.
Половином јануара сви запослени у здравству добили су по 10.000 динара, а од јанауара су увећане и плате у јавном сектору за 7 до 8 одсто.

Стиже и 100 евра за младе

Право на нових 100 евра државне помоћи имају млади од 16 до 29 година. На листи оних који испуњавају услове биће практично сви који до краја маја напуне 16 година или они који до тада стекну држављанство Србије.
Новац ће бити исплаћен у јуну ове године и то у прва три дана месеца.
Уколико сте већ били пријављени за претходну помоћ од 100 евра коју је држава исплаћивала младима, нова пријава неће бити потребна. Изузетак су они који су у међувремену напунили 16 година или добили држављанство.
Пријава за остале биће између 16. и 31. маја. Пријава се врши електронски, преко портала Управе за трезор, а цео процес је једноставан.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала