- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинске снаге предале тенкове у Харковској области /видео/

© Sputnik / Михаил Андроник / Уђи у базу фотографијаТенк Т-72 оружаних снага ДНР
Тенк Т-72 оружаних снага ДНР  - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Украјинске трупе у рејону Топољског у Харковској области предале су Оружаним снагама Русије потпуно нове тенкове са комплетном муницијом, саопштило је руско Министарство одбране.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Министарство је објавило снимак рада тенковских посада Западног војног округа током ослобађања села Топољско и Изјумском округу Харковске области.
„Када су нас видели, подигли су топове на тенковима и није било никакве пуцњаве. Имали су нове тенкове, очигледно узете из складишта. Са комплетном муницијом. Свима је било драго што нису морали да пуцају. Они се само предају, јер виде нас, наше тенкове, нашу технику. И више не желе да се боре са нама“, испричао је командир тенковске чете.
Према његовим речима, задатак је био да се заузму насеља и обезбеди коридор за пролаз руских снага даље на југ.
„Вршили смо офанзиву на насеље, ишли смо у саставу батаљонске тактичке групе на тенковима, кренули напред. Када смо заузели насеље, они (непријатељ) су бежали и викали да је потребна артиљериска помоћ, потребан је фосфор да нас спале, јер више ништа не могу да ураде“, додао је командант.
Како се прецизира у саопштењу Министарства одбране, тенковске посаде су током борбе користиле природна склоништа и прегибе терена након гађања непријатељских тенкова и оклопних возила.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Поглед на Маријупољ - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
РУСИЈА
Украјинска војска употребила "Точку У", снажне експлозије у Николајеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала