- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Зашто је подизање камате у Америци забринуло инвеститоре

CC0 / Pixabay / Берза
Берза - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Биткоин је пао данас испод 42.000 долара први пут од 23. марта, због све веће забринутости у вези са подизањем референтне камате у САД.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Најјача криптовалута на свету пала је на 41.918 долара на јутрошњем трговању у Азији, повлачећи се седми дан узастопно у последњих осам сесија, преноси „Блумберг“.
Вредност биткоина је испод 50-дневног. На берзи у Хонгконгу се овом валутом трговало у 17:22 часа по локалном времену на нивоу од 41.998 долара, што је пад од 2,6 одсто на дневном нивоу.
Откако је крајем марта достигао максимум од нешто изнад 48.000 долара, биткоин и друге криптовалуте бележе силазни тренд услед опреза инвеститора због пооштравања америчке монетарне политике како би се зауздао раст потрошачких цена.
Инфлација у САД је, према прогнозама економиста уочи сутрашње објаве података, вероватно убрзала раст на 8,4 посто у марту, на највиши ниво од почетка 1982. године, наводи њујоршка агенција.
Федералне резерве ће стога, каже главни економиста групе „Голдман Сакс“ Јан Хакијус, можда морати да подигну каматне стопе изнад 4,0 посто ове године.
Очекивано јаче подизање трошкова задуживања угрозило је потражњу за ризичнијом имовином као што су криптовалуте и акције технолошких компанија, чије се цене све чешће крећу у тандему.
Други водећи виртуелни токени такође су пали данас, при чему је полкадот у минусу за 8,7 процената, а етер за 4,6 посто, пренео је „Блиц“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала