- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ: Приведен симпатизер "Десног сектора", у Русију стигао из Велике Британије /видео/

© Фото : ЦОС ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадници ФСБ-а током привођења осумњичених за тероризам
Припадници ФСБ-а током привођења осумњичених за тероризам - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
Пратите нас
Присталица екстремистичке организације „Десни сектор“ (забрањена у Русији), који је у периоду од 2017-2019. године био у украјинској војсци и који је завршио курс НАТО за диверзанте, приведен је данас, наводи се у саопштењу ФСБ. Како је рекао током саслушања, у Русију је дошао уз Велике Британије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Приведени је пореклом из Москве.
Како се наводи, он је био у служби у украјинској војсци, а на полигону у Лавовској области по руководством инструктора из САД, Велике Британије и Канаде је прошао диверзантску обуку.
За учешће у борбама у Донбасу добио је три државне награде Украјине, а указом председника Владимира Зеленског добио је и украјинско држављанство.
Крајем јануара 2022. допутовао је у Русију.
Приведени је рекао да је након службе у украјинској војсци 2019. године отишао у Европу како би „зарадио новац јер су у Украјини мале плате“. Једно време провео је у Чешкој, а у Русију је дошао из Британије да „посети родбину“.
Откривено је и скровиште у којем је чувао хладно оружје, симболе „Десног сектора“ и три запаљива средства ручне израде које је могло да буде употребљено за диверзије у Московском региону.
О томе како су данашњи нацистички одреди и друге паравојне формације којих у Украјини има јако много, само наследници Стјепана Бандере и његовог претходника Сајмона Петљуре из 19. века, у емисији „Мој поглед на Русију“ говорила је Љубинка Милинчић:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала