Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

ГИК одбила 116 приговора опозиционих листа на изборе у БГД

Пратите нас
Градска изборна комисија (ГИК) вечерас је већином гласова одбила 116 приговора на гласање за нови сазив Скупштине Београда које су доставиле изборне листе „Ајмо људи“ и „Уједињени за победу Београда“.
Ове опозиционе листе поднеле су приговоре, наводећи да је на различитим бирачким местима на територији Београда било кршења закона тако што бирачи који су гласали ван бирачког места нису заокружени у бирачком списку, да је једна особа потписивала бирачки списак у име више бирача и да су поједини чланови бирачких одбора водили личну евиденцију о гласању, што је коришћено касније за позивање бирача да изађу и гласају.
Стављене су примедбе и на то да у изборном материјалу није било решења ГИК-а о исправљању записника.
Председник ГИК-а Зоран Лукић рекао је да позивање бирача на изборе није незаконито, већ да би то било приморавање да они изађу да гласају.
Додао је да је на дан избора добио три поруке коалиције МОРАМО да гласа за њих.
Изборна листа „Коалиција Душко Вујошевић-Борис Тадић-Ајмо људи“ поднела је 77 приговора, а листа „Уједињени за победу Београда“ 39 приговора.
Приговори су поднети на начин спровођења избора на 20 бирачких места на општини Вождовац, 13 места на Звездари, 37 места у Земуну, 25 бирачких места на Савском венцу, девет места у Обреновцу, осам бирачких места у Општини Нови Београд, два места на Палилули и на једном бирачком месту на Чукарици.
ГИК ће вечерас одржати још једну седницу, али за сада није познато какав је дневни ред.

ГИК обуставио приговоре за 2 места где се понављају избори

Градска изборна комисија (ГИК) вечерас је одржала 28. седницу на којој је једногласно донета одлука о обустављању поступка по приговорима на изборни поступак на бирачким местима број 7 у Раковици и 57 на Звездари, јер је у понедељак на 26. седници ГИК-а донето решење о поништавању гласања на тим бирачким местима.
Приговор на изборе на бирачком месту 7 у Раковици поднела је листа „Коалиција Душко Вујошевић-Борис Тадић-Ајмо људи“, а на изборе на бирачком месту 57 Звездара коалиција „Уједињени за победу Београда“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала