- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанац руског порекла учио од Новака – сада игра против њега: Србин му је већ „обојио лице“

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, започиње поход на титулу у Монте Карлу од 14 часова, а први ривал му је Алехандро Давидович Фокина, Шпанац који има руског порекла и који до сада није победио српског аса.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прошло је скоро два месеца од тренутка када је Новак Ђоковић одиграо турнир у Дубаију после чега није излазио на терен.
Узбуђење због повратка влада и код публике, али и код светског броја један који је признао да једва чека да изађе на шљаку у Монте Карлу.
Новак ће се уторак не пре 14 часова састати у другом колу са Алехандром Давидовичем Фокином са којим је до сада играо два пута и оба убедљиво славио.
Шпанац чији је отац пореклом Швеђанин, а мајка Рускиња, тренутно је 46. рекет света и иако је пун самопоудања, до сада није остварио победу која би дала назнаку да би могао да угрози и Ђоковића.
Највећи тријумф остварио је против Матеа Беретинијa у Монте Карлу прошле сезоне, након чега је играо добро и стигао до четвртфинала Ролан Гароса.
На Новакову „мину“ налетео је први пут прошле године у Риму када је српски ас убедљиво победио резултатом 6:2, 6:1.
„Обојио ми је лице“, био је коментар Давидовича Фокине после сусрета са Новаком. Шпанац је о првом рекету света увек говорио похвално и са поштовањем.
„Као да се познајемо десет година. Виђали смо се раније по турнирима, али смо се добро упознали тако што смо били једини професионални теинсери у Марбељи, па смо почели да тренирамо заједно. Од тог момента имамо сјајан однос, често ми даје савете за игру, много сам научио од њега“, истакао је прошле године Давидович Фокина.
Ђоковић се са Шпанцем састао и у Токиу на Олимпијским играма, а пред тај дуел млади тенисер истакао је да сматра да може да савлада српског аса.
Ипак, доживео је још један пораз овога пута резулатом 3:6, 1:6, а после тога углавном до краја сезоне није успевао да прође друго коло било ког турнира.
У истом ритму Фокина је закорачио и у актуелну сезону и из тога разлога не би требало да превише умори или направи изненађење против најбољег тенисера света.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
СПОРТ
Спремите се за српски дан у Кнежевини
Александар Бублик - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
СПОРТ
Бивши Рус показао мајсторство против легенде и отворио душу: „Да ли хоће да нас ставе у кавез?“
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
СПОРТ
„Олуја, можда су негде падали и клавири...“ – Александра описала детаље велике борбе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала