- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пуцњава на граници Киргизије и Таџикистана

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПогранична служба Киргизије
Погранична служба Киргизије - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
Пратите нас
У последња 24 часа два пута је дошло до сукоба граничара Киргизије и Таџикистана, саопштила је Погранична служба Државног комитета за националну безбедност Киргизије. Има повређених.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како је појашњено, граничари две земље су се сукобили у рејону Баткенске области. Према изјавама представника Киргизије, Таџикистанци су прешли границу и дошли на 20 метара. Затим је уследила пуцњава, током које је, према прелиминарним подацима, рањен један таџикистански војник.

„Током преговора представника Пограничних служби Киргизије и Таџикистана, граничари Таџикистана који су на место инцидента стигли као појачање отворили су ватру на војнике Киргизије. Затим је дошло до нове пуцњаве која је трајала око 30 минута. Рањен је војник пограничне службе Државног комитета за националну безбедност Киргизије“, наводи се у саопштењу.

Према информацијама Пограничне службе Киргизије, након инцидента таџикистанска страна је гранатирала минобацачима село Достук у Киргизији.
Војници и припадници полиције Киргизије у области села Кок Таш на граници са Таџикистаном  - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
СВЕТ
Напето на граници Киргизије и Таџикистана: Сукоб граничара, има жртава /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала