- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Руси, Белоруси и Украјинци су један народ, дешавања у Украјини су трагедија

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаРабочая поездка президента РФ В. Путина в Сочи
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Сочи - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин рекао је да су Руси, Белоруси и Украјинци један народ, а дешавања у Украјини је назвао трагедијом. Он је поручио да ће се Москва и Минск супротставити покушајима Запада да изолују две земље.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Не разликујемо посебно где престаје Белорусија, где Русија. Колико год то данас звучало чудно, ми смо увек један народ – Украјина, Белорусија и Русија“, рекао је председник на конференцији за штампу са белоруским колегом Александром Лукашенком у Беловештенску, Амурска област Русије.

„Оно што се дешава у Украјини је трагедија, али Александар Григоријевич (Лукашенко) је исправно рекао: није било избора. Једноставно није било избора, само је било питање када ће то почети. И то је све“, нагласио је Путин.
Председник Русије је поручио да ће се Москва и Минск супротставити покушајима Запада да изолују две земље.

„Уверен сам да је у садашњој ситуацији када су западне земље покренуле против Русије и Белорусије тотални санкциони рат важно продубљивати нашу интеграцију у оквиру Савезне државе. И даље ћемо се супротстављати покушајима да се успори развој наших држава или да се оне вештачки одсеку од глобалне економије“, рекао је Путин.

Путин је истакао да се блицкриг на који је Запад рачунао приликом увођења санкција Русији није догодио.
Истакао је да су покушаји изолације две земље апсолутно бескорисни.
„Русија и Белорусија су тесно повезане економски, традиционално, многим везама, нитима, укључујући и индустријску сарадњу. И од тих покушаја неће бити ништа“, нагласио је руски председник.

О преговорима Русије и Украјине и улози Белорусије

Председник Русије је говорио и о улози Белорусије у вези са преговорима Русије и Украјине, оценивши да је Белорусија добра платформа за те разговоре.
"Захваљујући Лукашенку било је могуће покренути преговоре", рекао је Путин.
Према Путиновим речима, Русија се увек односила према Белорусима као према браћи за које је увек била спремна да подметне раме.
"Ништа се није променило", нагласио је он.
Путин је у уторак допутовао на космодром „Восточни“ заједно са белоруским председником Александром Лукашенком. Руски председник је на Дан космонаутике уручио државне награде космонаутима на космодрому „Восточни“. Свечана церемонија одржана је у згради космодрома.

Санкциони „блицкриг“ против Русије није успео

Санкциони „блицкриг“ Запада против Русије није успео, финансијски систем и индустрија у земљи функционишу, изјавио је руски председник Владимир Путин.
„Тај 'блицкриг' на који су рачунали они који су непријатељски расположени према нама није се десио, то је очигледно. Наш финансијски систем и индустрија ритмично раде“, оценио је Путин, истакавши да руска економија функционише прилично стабилно и ефикасно.
Такође је додао да рачуна на то да ће на Западу превладати здрав разум када је реч о ситуацији око санкција.
„Чини ми се да би ипак требало да превлада здрав разум, ја заиста рачунам на то“, нагласио је руски лидер.
По његовим речима, руска економија ће се обавезно прилагодити новонасталој ситуацији у условима санкција. „То је неизбежно“, констатовао је председник Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала