- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Амбасада Русије у БиХ реаговала на Шмитов потез

© Sputnik / Александар МилачићЗастава Русије
Застава Русије - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Амбасада Руске Федерације у БиХ реаговала је поводом одлуке Кристијана Шмита да обустави Закон о непокретној имовини Републике Српске. Амбасада је потврдила принципијелни став Русије да се немачки држављанин Кристијан Шмит без сагласности Савета безбедности УН не може сматрати високим представником у БиХ и да су стога све његове одлуке нелегитимне.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Он (Шмит) нема овлашћења у смислу Општег оквирног споразума за мир у БиХ, а све његове одлуке су нелегитимне. Обраћамо се партнерима из Управног одбора ПИК-а (Савета за спровођење мира) са захтевом да пониште такозвану одлуку Шмита од 12. априла ове године. Уколико поједини чланови УО ПИК-а наставе да попуштају самовољи Шмита, посебно ако се санкције користе против легално изабраних политичара у БиХ, онда ће сва одговорност за могућу дестабилизацију у БиХ пасти на представнике међународне заједнице“, наводи се у саопштењу.
Амбасада Русије у БиХ је позвала све политичке снаге у БиХ да покажу реализам и одмах крену у директан дијалог, без спољног посредовања како би се што пре дошло до компромисних решења о актуелним унутрашњополитичким питањима, формирала и јачала атмосфера сагласности и помирења.
„Само то, у садашњој компликованој ситуацији, може да створи услове за осигурање стабилности и безбедности у БиХ“, поручили су из Амбасаде Руске Федерације у БиХ.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
РЕГИОН
Додик одговорио Шмиту: Купи карту за Немачку у једном правцу
Америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
РЕГИОН
Америчка амбасада у Сарајеву се огласила после одлуке Кристијана Шмита
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала