- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Антонов: Стејт департмент настоји да оцрни политички систем „непожељних земаља“

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаЗаменик министра одбарне Русије Анатолиј Антонов
Заменик министра одбарне Русије Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов изјавио је да амерички Стејт департмент настоји да оцрни политички систем земаља које му не одговарају, имајући у виду објављени извештај о ситуацији са људским правима у свету за 2021. годину.
Стејт департмент је јуче у свом извештају о глобалним људским правима за прошлу годину рутински оптужио руске власти за све врсте кршења, од „вансудских убистава до неспособности становништва да смени владу мирним путем“. Извештај не покрива период специјалне операције у Украјини. Са своје стране, Русија категорички одбацује такве тврдње, а тезе Вашингтона се не разликују значајно од претходног извештаја, са којим се Кремљ такође није сложио.
С тим у вези, Антонов је посаветовао Вашингтону да пре него што осуди друге земље за кршење људских права и слобода, треба да се посвети решавању сопствених проблема. Према његовим речима, у Сједињеним Америчким Државама расте расизам, антисемитизам, исламофобија и друге манифестације нетолеранције, а русофобија без преседана се наставља.
„Нама је очигледно да пропагандни опуси Стејт департмента имају за циљ оцрњивање политичког система непожељних земаља и добијање изговора за мешање у њихове унутрашње ствари“, нагласио је руски амбасадор, додајући и да је збуњен чињеницом да САД не подржавају годишњу резолуцију Генералне скупштине УН против величања нацизма.
Према његовим речима, озбиљну забринутост „изазива и нехумана политика локалних власти према имигрантима“, као и тортуре и „нечовечно поступање према затвореницима“ у специјалном затвору Гвантанамо.
„И то није ни близу свих оптужби које би светска заједница могла да изнесе у вези са ситуацијом са људским правима у Америци“, закључио је Антонов.
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Патрушев: Уцене, расизам, претње - ето како изгледа америчка демократија данас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала