- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Брзо суђење, затвор, изнуда: Кијев хоће да примени британску шему над лидером проруске опозиције

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова Украјине предлаже примену британске шеме у случају лидера политичког савета странке „Опозициона платформе – За живот“ Виктора Медведчука уз брзо суђење и изнуђивање сведочења, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Она је цитирала саопштење украјинског МУП које је предложило „да се спроведе најбрже могуће суђење“ Медведчуку, „да му се одреди одговарајућа затворска казна, изнуде сведочења и да затим обави размена“.
„Да ли је јасно? Британска шема је да се одржи брзо суђење, одреди затворска казна, а да се затим изнуде сведочења. Функционише беспрекорно“, иронично је рекла Захарова.
Украјински председник Владимир Зеленски саопштио је о уторак хапшењу Медведчука тако што је на свом Телеграм каналу објавио фотографију човека са лисицама на рукама, који је личио на њега. Такође је предложио да га размени за украјинске ратне заробљенике.
С тим у вези, портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да ту фотографију треба проверити због великог броја фалсификата са украјинске стране.
Генерални тужилац Украјине Ирина Венедиктова објавила је 11. маја прошле године да су Медведчук и његов партијски колега Тарас Козак осумњичени за велеиздају и проневеру националних ресурса на Криму. Суд у Кијеву је 13. маја одредио Медведчуку меру кућног притвора. Он је оповргао све оптужбе, оценивши да се ради о политичком прогону.
Виктор Медведчук - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2021
Апелациони суд у Кијеву: Лидер проруске опозиције остаје у кућном притвору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала