- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски социјалисти поновили: Не подржавамо испоруке оружја Украјини

CC0 / Pixabay / Зграда бугарског парламента
Зграда бугарског парламента - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Бугарска социјалистичка партија неће учествовати на гласању у парламенту о пружању војне помоћи Украјини, изјавио је посланик партије Борислав Гуцанов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је подсетио да је лидер социјалиста и министар економије Корнелија Нинова раније категорички говорила на ту тему и упозорила да неће потписати могућу одлуку о испорукама оружја.

„Бугарска социјалистичка партија је била доследна по том ставу и ну у ком случају га неће мењати“, изјавио је Гуцанов.

Изјава посланика Бугарске социјалистичке партије је уследила након што је посланик парламентарне странке „Препород“ Елена Гунчева захтевала оставку Корнелије Нинове.
Према речима Гунчеве, Бугарска без обзира на изјаве министра економије, ипак учествује у испорукама оружја Украјини. Земља учествује у механизму ЕУ за одржавање мира и плаћа годишње чланарине. О томе је раније говорио и шеф европске дипломатије Жозеп Борељ који је рекао да и Бугарска и Мађарска учествују у финансирању испорука са оружјем. Поред тога, она је обратила пажњу на саопштења неких медија, међу којима су и бугарски, о томе да Бугарска ипак не испоручује оружје директно, већ преко треће земље.
Раније је посланик Бугарске социјалистичке партије Румен Гечев рекао да ће партија напустити састав владајуће коалиције у случају да парламент донесе одлуку о испоруци оружја Украјини.
Застава Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
РУСИЈА
У Бугарској могући ванредни избори због неслагања око испоруке оружја Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала