- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Макрон: Сада треба бити опрезан с терминима као што је геноцид; Руси и Украјинци су братски народи

© AP Photo / Thibault CamusПредседник Француске Емануел Макрон
Председник Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Француски председник Емануел Макрон назвао је Русе и Украјинце братским народима и додао да тренутно треба опрезан са терминима као што је геноцид.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Макрон је у изјави за ТВ канал „Франс 2“ одговорио на питање да ли би користио термин „геноцид“ кад су у питању дешавања у Украјини, односно у Маријупољу.
„Сада бих био опрезан с терминама, јер су то братски народи... Руси и Украјинци су братски народи. Ово што се дешава је лудило, повратак рата на европско тло. Али, истовремено посматрам чињенице и желим да максимално покушам да зауставим овај рат и успоставим мир“, изјавио је Макрон.
Раније је француски лидер саиопштио да у најскорије време планира да разговара са украјинским председником Владимиром Зеленским и руским председником Владимиром Путином.
Раније је амерички председник Џозеф Бајден изнео нове оптужбе на рачун руског председника. Он је током посете америчкој савезној држави Ајови први пут наговестио да сматра да су Путинови потези у Украјини „геноцидни“.
Претходно је руски лидер рекао да су Руси, Белоруси и Украјинци један народ, а дешавања у Украјини је назвао трагедијом.
О изборима у Француској за Спутњик је пред први круг говорио Душан Гујаничић, са Института за политичке студије:

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
Борељ: Не подстичемо сукоб, већ покушавамо да спречимо употребу смртоноснијег оружја у Украјини
Руски председник Владимир Путин и Александар Лукашенко на космодрому Восточни - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
РУСИЈА
Путин: Операција у Украјини може бити и бржа...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала