- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Марин Ле Пен: Ако победим, Француска излази из НАТО-а

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Уђи у базу фотографијаКандидат за председника Француске Марин ле Пен
Кандидат за председника Француске Марин ле Пен - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Кандидат за председника Француске Марин ле Пен најавила је да ће повући Француску из војне команде НАТО-а, ако буде изабрана.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Ле Пенова је већ позвала Француску да напусти интегрисану команду НАТО-а, рекавши да та структура „одржава анахрону и агресивну логику хладноратовских блокова“, преноси међународни Спутњик.
Додала је да подржава идеју зближавања са Русијом.
"Када се заврши сукоб у Украјини и успостави мир залагаћу се за стратешко приближавање НАТО и Русије. То је у интересу и Европе и Сједињених Држава", казала је она.
Такође је поручила да не жели да Француска напусти Европску унију и додала да ће поштовати Париски споразум о климатским променама, пренео је Ројтерс.
Ле Пенова ће се суочити са Емануелом Макроном у другом кругу председничких избора, који ће се одржати 24. априла.
Макрон је у првом кругу председничких избора освојио 27,84 одсто гласова, док је Марин Ле Пен, кандидат десничарског Националног окупљања, освојила 23,15 процената гласова, објављено је на сајту француског Министарства унутрашњих послова.
А о томе зашто Русија никад није примљена у НАТО, иако се њен први покушај да се прикључи западном војном савезу догодио чак и пре него што је Алијанса створена, а после тога је више пута поновљен – са истим резултатом, у ауторској емисији „Мој поглед на Русију“ говорила је Љубинка Милинчић:
Марин Ле Пен - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
СВЕТ
Марин Ле Пен: Већина Француза не жели ЕУ каква је сада
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала