- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

МУП Српске: Угрожена безбедност српског члана Председништва БиХ, огласио се Додик /фото, видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова Републике Српске је, на основу информација добијених од партнерских служби о могућности угрожавања безбедности српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације, подигао обезбеђење на највиши ниво, речено је Срни у МУП-у Српске.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Из МУП-а су нагласили да ће наведене мере остати на снази док се у потпуности не провере све чињенице у вези са овом информацијом, пренео је портал РТРС.
Портал додаје да се испред Владе Републике Српске налазе припадници САЈ-а, као и два возила „Деспот“ уз остале припаднике МУП-а.

Додик: Не плашим се

Додик је рекао да је обавештен о томе да постоје информације да је његова безбедност угрожена, поручивши да се не плаши.
„Негде пред зору су ме обавестили да има неких информација о угроженој ситуацији, информације којима се руководи МУП су уверљиве и верујем им. Ја настављам и даље са својим обавезама. Никад се нисам плашио нити ћу“, рекао је Додик за АТВ.
Додик је за РТРС рекао да се осећа безбедним ако га чува МУП Српске.
„Све информације које сам добио долазе од стране МУП-а. Поштујем изворе које су они предочили. Са неколико страна је достављена идентична информација о мојој могућој угрожености. У наредним данима пратићу на који начин се развија та активност“, истакао је Додик.
Каже да ће се у складу са препорукама МУП-а прилагодити потребама појачане безбедности.
„Често чујем да неко жели да ме угрози. Разумем да је то због мојих ставова у вези са одбраном Републике Српске и резултат атмосфере која се направила у БиХ коју су генерисали муслимани и њихови политички представници, а прије свега опозиција оличена у ПДП-у и њиховим првацима“. рекао је Додик
Он је указао да је то атмосфера у којој су они странцима стално сугерисали како треба да се склони Додик, како је ово диктатура, режим, што, како је рекао, ништа није тачно.
„Не може да буде ни диктатура, а ни режим ако сте у позицији да немате војску, да немате обавештајне службе, судове, да немате реперкусију било које врсте“, рекао је Додик.
Да је то режим, диктатура, Додик је упитао одакле њима могућност да „тако слободно и необавезно говоре неистине широм света“.
Он је навео да се из њихових изјава „види да су охрабривали Немце, Британце, Американце, обећавајући да ће учинити све када они наводно дођу на власт да нормализују Републику Српску која ће с њима сарађивати“.
„То значи ко с њима сарађује нема Републике Српске. И то је разлика између нас“, рекао је Додик.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала