- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Нинова признања за најбољи роман и личност године уручена Милени Марковић и Цеци Бојковић

© Tanjug / RADE PRELICМилена Марковић и Светлана Бојковић
Милена Марковић и Светлана Бојковић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
На свечаности у Југословенском драмском позоришту књижевници Милени Марковић уручена је Нинова награда за најбољи роман у 2021. за књигу „Деца“, а глумици Светлани Цеци Бојковић уручено је признање „Личност године“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Милени Марковић је награду уручио претходни лауреат Светислав Басара у ЈДП-у, позоришту у којем је пре двадесет година почела каријеру.
„Надам се да ћу остати достојна ове награде и љубави и пажње које сам доживела од публике“, рекла је Милена Марковић.
Милена Марковић - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
КУЛТУРА
Да ли си џабе скочио на нож или си победио: Милена Марковић о "Деци" и Ниновој награди /видео, фото/
Свечаност доделе 68. Нинове награде водио је новинар Горислав Папић. Одломке из романа „Деца“ читале су глумице Јасна Ђуричић, Сања Марковић и Миона Марковић, а публика је могла да чује и песму „Нећу да кажем“ из документарног филма „Рударска опера“.
© Tanjug / RADE PRELICСветлана Цеца Бојковић, Милена Марковић, председник САНУ Владимир Костић и Светислав Басара
Светлана Цеца Бојковић, Милена Марковић, председник САНУ Владимир Костић и Светислав Басара - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
За Нинову личност године проглашена је Светлана Цеца Бојковић због активистичких напора у очувању здравља земље, воде и ваздуха у Србији, а признање јој је уручила прошлогодишња добитница докторка болнице у Новом Пазару Лејла Ћеранић.
У кратком обраћању Ћеранић је истакла да је пандемија короне „тежак и турбулентан период у коме смо сви сазрели и носимо одређене ожиљке“, изразивши наду да смо као људи сви дошли до неких закључака „да смо сазрели и паметнији и да ћемо ствари другачије да проматрамо“.
© Tanjug / RADE PRELICГлумица Светлана Цеца Бојковић, личност године за 2021. по избору редакције недељника НИН,
Глумица Светлана Цеца Бојковић, личност године за 2021. по избору редакције недељника НИН, - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Бојковић је рекла да је „многим људима дала подршку да се отворено боре за своје мишљење и ставове о еколошкој заштити Србије“.
„Било је природно да се прикључим борби за чисту Србију. У то сам уложила оно што сам могла и једино што имам, а то је више од пола века глумачког рада и угледа код публике", истакла је глумица.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала