- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Херсону пронађена архива са подацима украјинских полицајаца /фото/

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаДокумента пронађена у војној бази у Херсону
Документа пронађена у војној бази у Херсону - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Припадници руских безбедносних агенција открили су скривену архиву са личним досијеима и медицинских картонима припадника украјинске полиције у Херсонској дечјој болници.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У посед руских снага доспела су документа интересантна са оперативног становиштва, међу којима су тајне личне карактеристике полицајаца у Херсонској области и низ других докумената који још увек нису објављени због истраге.
Запослени у болничком архиву негирају да имају везе са пронађеним документима и не знају како су они доспели у дечју здравствену установу. Они сумњају у поступке бившег руководства болнице који је побегао са радног места пре доласка руских трупа у град.
Херсон се, иначе, налази под контролом руске војске. Миран живот у граду сада је у потпуности обновљен, а безбедност осигуравају руска војска и специјалне службе.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала