- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западни медији: Америка шаље Украјини „хамвије“ и хаубице

© AFP 2023 / SERGEI SUPINSKY Оклопна возила хамви америчких оружаних снага
Оклопна возила хамви америчких оружаних снага - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Администрација амeричког председника Џозефа Бајдена спремна је да драматично прошири обим наоружања које шаље Украјини, тврди Вашингтон пост, позивајући се на анонимне америчке званичнике.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Пентагон жели да у Украјину пребаци возила „хамви“ и низ друге софистициране опреме, а вредност новог пакета војне помоћи Украјини могла би бити 750 милиона долара, наводи амерички лист.
Прелиминарни планови помоћи Кијеву укључивали су хеликоптере Ми-17, хаубице, дронове за обалску одбрану и заштитна одела за случај хемијског, биолошког или нуклеарног напада, али се још не зна да ли ће све те ставке бити у коначном пакету помоћи.
Портпарол Пентагона Џон Кирби одбио је да коментарише ове наводе. Неименовани амерички безбедносни званичник рекао је да хеликоптери руске производње неће бити укључени у помоћ Кијеву, наводи Вашингтон пост.
Претходно је агенција Ројтерс јавила да ће САД упутити Украјини додатну помоћ у наоружању вредну 750 милиона долара, преноси Танјуг.
Украјински војници истоварују америчко оружје на аеродрому у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
СВЕТ
САД одрешиле кесу: Каквим оружјем Запад пумпа Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала