- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Број заражених у Србији данас испод хиљаду

© Sputnik / Кирилл Брага / Уђи у базу фотографијаБрзи тестови на ковид 19
Брзи тестови на ковид 19 - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
Пратите нас
У Србији је у последња 24 часа на вирус корона тестирано 11.521 особа, од којих је 984 новозаражених. Нажалост, преминуло је седам особа, а на респираторима се тренутно налазе 24 пацијента.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Подсетимо, у Србији је јуче тестирано 11.899 особа, од којих је 1.057 новозаражених. Нажалост, преминуло је седам особа, а на респираторима су била 23 пацијента.
Светска здравствена организација упозорава на опрез, а листа забрињавајућих сојева вируса корона проширена је за два нова: БА4 и БА5, који су осим у Африци, потврђени и у Белгији, Данској, Немачкој и Великој Британији. За сада нема доказа да се нове подваријанте шире другачије од оригиналне варијанте омикрона или да изазивају тежу клиничку слику.
„Нема разлога за узбуну због појаве нових подваријаната“, рекао је др Матшидисо Моети, директор СЗО за Африку: „Још не примећујемо велики пораст броја заражених, хоспитализација или смртних случајева“, пренео је „Блиц“.
Ипак, СЗО је позвала све земље да секвенцирају најмање пет одсто узорака ковида 19, јер су многе државе, укључујући Велику Британију, Шведску и САД, недавно укинуле масовне програме тестирања пошто је број тешких случајева ковида значајно опао.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала