Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хочевар: Посета папе Србији се превише пролонгира, постоји могућност да се реализује

© Tanjug / ZORAN ZESTICНадбискуп Станислав Хочевар
Надбискуп Станислав Хочевар - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
Пратите нас
Папина посета је увек реална, јер то жели и Католичка црква, али колико је остварива зависи од свих становника Србије, поручио је данас београдски надбискуп Станислав Хочевар, наводећи да се посета папе Фрање Србији превише пролонгира, али да сада постоје реалне могућности да се то оствари.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Папин долазак омогућио би дубљи дијалог, веће, интегралније сећање на прошлост и поглед у будућност, да би народ могао напредовати", рекао је Хочевар и додао да је сада на трону СПЦ нова личност, која "исто тако треба да констатује читаву ситуацију, јер ту постоје могућности, воље, али треба и одређено време добре припреме".
Хочевар је навео да је папа личност која свуда промовише мир, разумевање, заједништво, те да не жели својим доласком узнемиравати народ.
Када је реч о рату у Украјини, али и о сукобима широм света, Хочевар каже да је много неспоразума и конфликата, као и да постоји подељеност између богатих и сиромашних.
Предстојећи Ускрс види као позив људима да открију да су, како каже, од Бога вољена браћа.
"Ако смо браћа и сестре не можемо ратовати, али у конфиктним ситуацијама можемо разговарати. Узимање живота другима онемогућује свима нама да водимо дијалог, будемо повезани. Зато је тако јак папин позив да бисмо сада за ускршње празнике престали са ратовима и ушли у дијалог", рекао је Хочевар.
Он је рекао и да се чуди зашто се више не оглашавају антрополози, филозофи, теолози и додао да је свет сада у потпуно новој ситуацији због глобализације.
"Некада су се суочавали један и други комшија, а сада је ту читав свет. И зато смо данас сви много јаче позвани да славимо Ускрс, празник наде, јединства и будућности", нагласио је Хочевар, а пренео Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала