- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон објавио које оружје шаље Украјини

© AP Photo / Ukrainian Defense Ministry Press Service Украјински војници са преносивим лансерима "Џавелин"
Украјински војници са преносивим лансерима Џавелин - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден одобрио је нову војну помоћ за Украјину у износу од 800 милиона долара. Пентагон је објавио да ће она обухватити артиљеријске системе, муницију, оклопне транспортере и хеликоптере.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Бајден је информацију о одобравању помоћи објавио у среду након телефонског разговора са украјинским председником Владимиром Зеленским.
Пентагон је потом изнео детаље нове војне помоћи Кијеву која је од 24. фебруара, када је покренута руска специјална војна операција у Украјини, достигла цифру од 2,6 милијарде долара, преноси РТ.
Поред 500 противтенковских лансирних система „Џавелин“ и 300 дронова-камиказа „Свичблејд“, Америка планира да пошаље 18 хаубица калибра 155 милиметара и око 40.000 комплета муниције, као и 10 противартиљериских радара, два радара за ваздушно осматрање, 200 пешадијских оклопних возила „М113“, 100 „хамвија“ и 11 хеликоптера „Ми-17“.
Портпарол Пентагона Џон Кирби је изјавио да ће САД одмах почети да шаљу војну опрему.
Како је навео Кирби, амерички пакет за Украјину укључује и 30.000 комплета панцира и шлемова, заштитну опрему у случају хемијске, биолошке и нуклеарне опасности, противпешадијске мине, експлозив „Ц4“ и чамце-дронове, који су описани као „обалска одбрамбена пловила без посаде“.
Украјински војници истоварују америчко оружје на аеродрому у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
СВЕТ
САД одрешиле кесу: Каквим оружјем Запад пумпа Украјину
Разарач типа ХМС „Дефендер“ британске краљевске морнарице стиже у црноморску луку Одеса, Украјина, 18. јуна 2021. - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
НАТО се у Одеси „игра ватром“
Специјална операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
Упозорење из Москве: Покушаји Запада да успори руску војну операцију биће оштро сузбијени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала