- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Повећава се број хакерских напада на Русију из Северне Америке, ЕУ и Украјине

CC0 / / Хаковање
Хаковање - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
Пратите нас
Хакери повећавају број напада на Русију, сваке има недеље стотине хиљада диверзија, углавном из Северне Америке, земаља-чланица Европске уније и Украјине, изјавио је специјални представник председника Русије за међународну сарадњу у области информационе безбедности Андреј Крутских.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Шаролике сајбер-групе за нападе користе информационо-комуникационе уређаје грађана западних земаља, често без њиховог знања“, истакао је Крутских.
Према његовим речима, хакери покушавају да подрију рад критичне инфраструктуре Русије: на удару су државне структуре, предузећа од виталног значаја, финансијске институције, као и држављани Русије и странци који живе у Русији.
„Према подацима руских стручњака, сваке недеље се споља изведе стотине хиљада диверзантских напада у нашем информационом простору – углавном са територије Северне Америке, земаља чланица Европске уније и Украјине. Цурење личних и поверљивих информација постало је масовно“, приметио је он.
Према његовим речима, погођени су произвођачи енергената и пољопривредних производа, транспортна предузећа, органи извршне и судске власти.
„Један од најновијих случајева су напади на државну корпорацију ‘Роскосмос’, бесрамно извршени уочи Дана космонаутике“, приметио је Крутских, истичући да иза тога често стоје „западни интернет гиганти“.
Он је упозорио западне функционере да се не играју са хакерском заједницом, додајући да не треба да упадају у макијавелистичку логику да је све је дозвољено према непријатељу или да искривљују револуционарни слоган као што је „сајбер-олоши свих земаља – уједините се“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала