- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пресек стања: Руска војска уништила ловац, хеликоптер и дрон на аеродрому „Дњепар“

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска војска у Украјини
Руска војска у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
Пратите нас
Високопрецизним навођеним оружјем током протекле ноћи је уништено 12 украјинских војних објеката, међу којима су ловац МиГ-29, хеликоптер Ми-8 и дрон „Бајрактар“ ​​на аеродрому „Дњепар“, саопштио портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Током ноћи 14. априла високопрецизним оружјем уништено је 12 непријатељских циљева, укључујући два складишта ракетно-артиљеријског наоружања украјинских трупа у насељима Велика Михајловка и Богатир, као и украјински МиГ, хеликоптер Ми-8 и беспилотна летелица 'Бајрактар ​​ТБ-2' на аеродрому 'Дњепар'“, прецизирао је он.
Према речима генерал-мајора, за дан је уништено је више од 800 војних објеката у Украјини, укључујући готово 550 локација концентрације украјинске војске.
„Оперативно-тактичка авијација је за дан погодила 48 украјинских војних објеката. Ракетне снаге и артиљерија погодиле су 770 мета“, навео је Конашенков, прецизирајући да је „погођено девет командних места, 101 упориште, 548 подручја концентрације живе силе и ватрених положаја Оружаних снага Украјине, 110 артиљеријских ватрених положаја, противваздушни ракетни систем С-300 и складиште муниције“.
Авијација је такође у протекла 24 часа уништила два командна места, радарску станицу, два положаја вишецевних ракетних система, артиљеријску батерију, шест складишта ракетног и артиљеријског наоружања, као и 48 подручја у којима је била концентрисана украјинска војна техника, рекао је портпарол.
Истовремено, Конашенков је саопштио да се у Маријупољу добровољно предало више 130 војника, те да је током дана укупан број оних који су се предали достигао 1.160.
„У току операције ослобађања Маријупоља, још 134 украјинских војника, укључујући 14 официра, добровољно су положили оружје и предали се током ноћи. За само један дан добровољно се предало 1.160 украјинских војника 36. бригаде маринаца. Међу њима има 176 официра“, напоменуо је он.
Према његовим речима, од почетка специјалне војне операције уништен је 131 авион, 104 хеликоптера, 245 противваздушних ракетних система, 448 беспилотних летелица, 2.179 тенкова и других борбених оклопних возила, 248 вишецевних ракетних бацача, 944 артиљеријских средстава и минобацача, као и 2.088 јединица специјалнне војне технике.
Олупина обореног украјинског авиона Су-25 - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
Пресек стања: Руске снаге уништиле два украјинска складишта муниције и четири хеликоптера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала