- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Запад жели да преобликује Балкан по сопственим шаблонима

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
Пратите нас
Москва осуђује америчке и британске санкције против српског члана Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика и других званичника земље, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. Како каже, Запад настоји да преформатира Балкан по сопственим мерилима.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Одлучно осуђујемо унилатерална персонална ограничења уведена члану Председништва БиХ Милораду Додику и бројним званичницима те државе“, наводи се у саопштењу портпаролке објављеном на сајту МИП-а.
Према њеним речима, таква пракса незаконитих санкција најмање може да осигура реализацију позитивне агенде, да јача поверење, међунационалну слогу, мир и стабилност у Босни и Херцеговини и региону у целини.

„Очигледно је да Запад, спроводећи такву злонамерну и деструктивну политику, тежи само једној ствари, а то је да преобликује Балкан по сопственим шаблонима наносећи штету националним интересима земаља региона, да под измишљеним изговорима елимише све неистомишљенике и оне који се не слажу са западном неоколонијалном политиком“, оценила је Захарова.

Москва је, како каже, уверена да је Балкан територија равноправне сарадње, а не конфронтације и свођења рачуна.
С тим у вези, Русија апелује на све спољне учеснике да одустану од егоистичних приступа и да се врате конструктивној сарадњи, додала је портпаролка.
Велика Британија је у понедељак саопштила да је увела санкције српском члану Председништва БиХ и лидеру СНСД Милораду Додику и председници РС Жељки Цвијановић због, како се наводи „покушаја поткопавања легитимитета и функционалности Босне и Херцеговине“.
Раније је канцеларија за контролу страних средстава при америчком Министарству финансија увела санкције Додику и бањалучкој Алтернативној телевизији због, како се наводи, активности и претњи по стабилност и територијални интегритет БиХ.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
РЕГИОН
Додик: Не бринем због санкција Велике Британије, смешне су
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала