Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: У мају конституисање новог скупштинског сазива

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
Скупштина Србије је тренутно у транзицији између два сазива, а у мају се очекује конституисање новог сазива на основу резултата избора одржаних 3. априла, изјавио је председник Скупштине Ивица Дачић на отварању Београдске конференције правника у Дому Народне скупштине.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Додао је да ће парламент брзо наставити да обавља своју основну, законодавну функцију, а после конституисања свих његових радних тела, пре свега одбора и своју контролну функцију.
„У протеклом периоду, односно последњем сазиву, имали смо живу активност и радили у тешким условима због пандемије и када смо морали доносити важне прописе како би се ублажиле последице пандемије“, подсетио је Дачић.
Додао је да су међу законима донетим у претходном сазиву посебно важни били они из области екологије и енергетике, који, како је рекао, имају дугорочан стратешки значај за нашу земљу.
Каже да је историјски резултат рада тог сазива промена Устава у делу везаном за избор ноцилаца највиших правосудних функција, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала