- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанија ће дуго памтити српске левице /видео/

© AP Photo / Matthias SchraderФилип Костић
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
Ас Ајнтрахта Филип Костић обележио је четвртфиналне мечеве Лиге Европе, након што је са два гола и асистенцијом нокаутирао фаворизовану Барселону насред Ноу Кампа - 3:2 и донео свом тиму полуфинале. Партија Србина који је препознатљив по разорном ударцу левом ногом, подсетила је на „магију“ коју је Душан Тадић извео у Мадриду 2019. године.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Барселона и Реал Мадрид никада неће заборавити српске левице!
Филип Костић је са два гола и асистенцијом уништио снове Барселоне да би могли да спасу сезону и домогну се трофеја у Лиги шампиона, и управо је то његово магично вече подсетило на ону чувену симултанку капитена Орлова Душана Тадића.
Тешко да они који прате и познају фудбал могу да забораве како се Душан Тадић, капитен Ајакса, поиграо са славним Реал Мадридом у марту 2019. године, када му је због прелепог гола и две асистенције француски Л' Екип доделио чисту десетку, што је права реткост у савременом фудбалу.
„Копљаници" су славили у осмини финала 4:1 у Мадриду, а Србин је био централна фигура сусрета. Учинио је да Модрић, Каземиро и остали асови краљевског клуба испадну смешни наспрам њега.
„Ајакс је био бољи од нас, нисмо играли добро, а и није нам било лако после пораза од Барселоне. Направили смо две грешке, а трећи гол нас је 'убио'“, поручио је Карвахал, а трећи гол био је дело управо Тадића.
И док је Тадић то учинио пре три године у срцу Шпаније – Мадриду, Филип Костић, његов велики пријатељ и саиграч из националног тима, исто је учинио у срцу Каталоније.
Костић је већ у четвртом минуту савладао Тер Штегена, да би затим у финишу првог полувремена асистирао Бореу за еврогол и „ракету“ коју је испалио са преко 20 метара директно под пречку.
Хитроноги Крагујевчанин је затим новим поготком у 67. минуту запечатио судбину Ћавијеној Барселони која је до тог тренутка „млела“ све пред собом, али је сада у потпуности подбацила.
Ајнтрахт ће у полуфиналу играти против Вест Хема, док се у другом полуфиналу Лиге Европе састају Лестер и Лајпциг.
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
СПОРТ
Костић водио Немце до шока у Барселони и полуфинала Лиге Европе!
Српски фудбалер Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
СПОРТ
Да се зна због чега је трака око руке Србина
Дарвин Нуњес - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
СПОРТ
Србин има новог ривала – ко је Дарвин? /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала