- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Градња у Србији обара рекорде: У фебруару издато за 31,6 одсто више грађевинских дозвола

CC0 / Pixabay / Тржиште некретнина
Тржиште некретнина - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
У Србији је у фебруару издато 1.995 грађевинских дозвола, што је за 31,6 одсто више у односу на исти период претходне године, објавио је Републички завод за статистику.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Од укупног броја дозвола издатих у фебруару, 78,5 одсто дозвола односи се на зграде, а 21,5 одсто на остале грађевине, преноси Танјуг.
Ако се посматрају само зграде, 72,8 одсто дозвола издато је за стамбене, а 27,2 одсто за нестамбене зграде, док се код осталих грађевина највећи део односи на цевоводе, комуникационе и електричне водове (64,3 одсто).
Према дозволама издатим у фебруару 2022. у Србији, пријављена је изградња 3.434 стана, с просечном површином од 68,9 метара квадратних.
Од укупног броја станова у новим стамбеним зградама 8,4 одсто станова биће грађено у зградама с једним станом, с просечном површином од 144,2 метара квадратних, а 90,4 одсто станова биће грађено у зградама са три и више станова, ањихова просечна површина биће знатно мања и износице 60,6 метара квадратних.
Предвиђена вредност радова новоградње у фебруару 2022. износи 73,1 одсто од укупно предвиђене вредности радова.
Посматрано према областима, највећа грађевинска активност очекује се у београдској области 35,3 одсто од предвиђене вредности новоградње, затим следе рашка област (17,4 одсто), мачванска област (9,5 одсто), сремска област (7,8 одсто) и јужнобачка област (6,8 одсто), док се учешћа осталих области крећу од 0,1 до 3,6 одсто.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала