- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Само зато што је Рус“ – велика неправда према Евгенију /фото, видео/

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Zagłębie LubinЈевгениј Башкиров
Јевгениј Башкиров  - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
Евгеније Башкиров никада није сматран великим фудбалским талентом, али се у односу на колеге издвајао бриљантном личношћу и отвореним умом који му је, уз грађење каријере, омогућио да стекне диплому на факултету за новинарство. Ипак, само зато што је Рус, доживео је велику неправду.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Башкиров има 30 година, пише песме и носи бркове у сећање на свог деду, наступа на позицији везног играча, а после игара у матичном Зениту наступао је за Томск, Криља Совјетов и Рубин из Казања, пре него што је 2020. године стигао у пољско Заглембје.
Пољаци су, политички инспирисаном одлуком, одлучили да раскину уговор са Башкировим три месеца пре званичног краја сарадње, пошто му је претходно ускраћена радна виза – само зато што је Рус.
Зашто? Зато што је у току потпуна антируска хистерија под командом Запада и зато што би пољски клуб сасвим извесно доживео штету због тога што у тиму има руског фудбалера.
Али, навијачи нису срећни због таквог исхода.
„Башка, хвала за све! Никада нећу заборавити твоје голове који су нам доносили победе“, навео је Томаш Вознијак.
Поенту је погодио навијач са надимком Лукаш.
„Срамота је што је он изгубио прилику да игра само зато што је Рус“.
Башкиров је за две сезоне у Заглембју одиграо 43 утакмице и постигао четири гола, а за младу репрезентацију Русије је уписао исти број погодака на свега седам мечева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала