- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведчукова жена окривила украјинску безбедносну службу за мучење њеног мужа /видео/

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаЛидер покрета Украјински избор Виктор Медведчук
Лидер покрета Украјински избор Виктор Медведчук - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
Супруга лидера партије „Опозициона платформа – за живот“ Виктора Медведчука – Оксана Марченко изјавила је да постоји велика могућност да украјинска безбедносна служба мучи њеног мужа.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Она је подсетила на изјаву саветника министра унутрашњих послова Украјине Вадима Денисенка који је рекао да би требало „спровести најбрже могуће суђење, дати му одговарајући рок и извући из њега одређене податке, а затим извршити размену“.

„Та тврдња доказује жељу власти да користе забрањене физичке методе утицаја на Виктора Медведчука како би извукли из њега одређене изјаве. Другим речима, они планирају да га муче или га већ муче“, изјавила је Марченко, подвлачећи формулацију „извући изјаве“.

Она је позвала да се детаљније погледају објављени снимци њеног мужа, који доказују да су га тукли у првим сатима након хапшења. На Медведчуку су се појавиле црвене мрље на челу које су покушали да сакрију покривајући их косом. Поред тога, на видеу се могу приметити и плаве, натечене уши, које потврђују да је физички злостављан.

„Имамо озбиљне разлоге да претпоставимо да јединице Службе безбедности Украјине заиста користе мучење да би добиле жељено сведочење од политичких затвореника и неподобних људи за власт. То је засновано на чињеницама и потврђено личним сведочењима Викторових сарадника (Медведчука) који су ухапшени крајем фебруара и почетком марта. Многи од њих су пријавили да су мучени“, додала је она.

Марченко је подвукла да не зна где се сада налази њен супруг и не може да му обезбеди правну заштиту нити медицинску помоћ.
Према њеним речима, она је отишла из Украјине 18. фебруара, разговарала је са мужем у фебруару и марту, али је пре неколико недеља са њим прекинут контакт.
Подсетимо, Служба безбедности Украјине објавила је 12. априла да је ухапсила лидера украјинске странке „Опозициона платформа – за живот“ Виктора Медведчука по налогу Владимира Зеленског. Касније је украјински лидер предложио Русији да размени политичара за заробљене Украјинце. Портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да ће Кремљ пратити судбину Медведчука, те да позива европске политичаре да учине исто.
Украјинско тужилаштво је крајем фебруара саопштило да је Медведчук нестао.
Жена украјинског политичара Виктора Медведчука обратила се председнику Украјине Владимиру Зеленском са молбом да по хитном поступку ослободи њеног мужа.
Виктор Медведчук - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
Председник Думе: Ако се нешто деси Медведчуку – одговараће Зеленски
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала