- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Прешли све границе“: Дошло време да се формира међународна анти-НАТО коалиција

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Уђи у базу фотографијаПоглед на Бахчисарај
Поглед на Бахчисарај - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
Посланик Државне думе Русије са Крима Михаил Шеремет сматра да је данас дошло време да се формира међународна анти-НАТО коалиција.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„НАТО је прешао све дозвољене границе, стварајући у Украјини одскочну даску за напад на Русију. Данас у ешалонима шаљу оружје у Украјину, стварајући директну претњу по нашу државу. Ширење НАТО куге треба зауставити на прилазу нашим границама. Сматрам да је дошло време да се формира међународна анти-НАТО коалиција“, рекао је руски посланик.

По његовом мишљењу, основу коалиције могле би да чине земље Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ).
„Потребна је коалиција која не само да може заједнички да се супротстави агресији НАТО-а, него и да натера западне земље да убудуће не прелазе оквире дозвољеног и да одустану од офанзивних планова. Желео бих да се коалицији придруже и Индија и Кина. Имамо много пријатељских земаља које су уморне од хегемоније НАТО-а. И имамо много више пријатеља, него што по навици мисле на Западу“, поручио је Шеремет.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
План Алијансе да се прошири након што су интересовање за приступање НАТО-у исказале Шведска и Финска и последице које то може изазвати били су тема емисије Свет са Спутњиком:
Пекинг - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
СВЕТ
Пекинг: Вашингтон долива уље на ватру у Украјини, циљ је да очува хегемонију и власт
Украјински војници - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
СРБИЈА
И Хитлер се борио за европске вредности: Поход Запада на Исток у светлу украјинске кризе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала