- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија упозорава: Јачи ракетни удари на Кијев у случају било каквог напада на руску територију

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски хеликоптери уништили упориште украјинских националиста
Руски хеликоптери уништили упориште украјинских националиста  - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
Русија ће одговорити на провокације украјинске војске на својој територији новим ракетним нападима на објекте у Кијеву, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Број и размере ракетних напада на објекте у Кијеву повећаваће се као одговор на било какве нападе терористичког карактера или диверзије кијевског екстремистичког режима на руској територији“, упозорио је Конашенков.
Како је истакао, ноћас је високо прецизним ракетама дугог домета морског базирања „Калибар“ изведен напад на војни објекат на периферији Кијева.
„Приликом напада на Жуљанску фабрику за машиноградњу 'Визар' уништени су производни погони и радионице за ремонт противавионских ракетних система дугог и средњег домета, као и противбродских ракета“, прецизирао је генерал.
Такође је саопштио да су руска средства противваздухопловне одбране оборила украјински хеликоптер Ми-8 који је у четвртак извео напад на место Климово у Брјанској области на територији Русије.

„Руска средства ПВО су у подручју насељеног места Городња у Черниговској области противавионским ракетним системом С-400 оборили украјински хеликоптер Ми-8 приликом враћања у ваздухопловну базу, који је 14. априла извео напад на становнике места Климово у Брјанској области“, рекао је Конашенков.

Ликвидиран одред пољских плаћеника

Ракетне снаге Русије су у насељеном месту Изјумску у Харкоској области приликом напада ликвидирале одред плаћеника пољске приватне војне компаније. Уништено је до 30 пољских плаћеника, саопштио је Конашенков.
Оперативно тактичка авијација Русије је у току ноћи уништила 13 војних објеката Украјине, међу којима два складишта ракетно-артиљеријског наоружања и 10 положаја са војском и украјинском војном техником.
Војна авијација је у подручјима Гусаровка и Волобујевка уништила три упоришта, девет оклопних возила и возила различите намене.
Ракетне снаге Русије уништиле су још 12 командних места и 12 артиљеријских положаја.
Оружане снаге Русије за ноћ су уништиле 25 тенкова и других оклопних возила Украјине, додаје Конашенков.

О ситуацији у Маријупољу

Металуршки комбинат „Иљич“ у Маријупољу у потпуности је ослобођен од припадника украјинских екстремистичких батаљона, навео је Конашенков.
„Руске снаге и јединице Народне милиције ДНР су у граду Маријупољ потпуно очистиле металуршки комбинат од украјинских екстремиста“, рекао је он на брифингу за новинаре.
Подсетимо, руске јединице и снаге ДНР су опколиле Маријупољ 7. Марта и од тада траје операција чишћења од екстремиста. Већи део града је под њиховом контролом а борбе су настављене углавном око фабрике „Азовстаљ“ где се крије значајан део припадника нацистичког батаљона „Азов“ (против бораца тог батаљона у Русији је покренут кривични поступак).
Од почетка специјалне војне операције уништена су 132 авиона, 105 хеликоптера, 245 противавионских ракетних система, 456 беспилотних летелица, 2.213 тенкова и других оклопних возила, 249 бацача ракета, 966 оруђа пољске артиљерије и минобацача, као и 2.110 специјалних војних возила-
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала