- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски генерал: Обавештајне службе НАТО-а прислушкују мобилне телефоне

CC0 / / Стари мобилни телефон
Стари мобилни телефон - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
Обавештајне службе земаља НАТО-а активно се повезују са корисницима мобилне телефоније, прислушкују њихове разговоре и блокирају их ако утврде да постоји потреба за тим, изјавио је начелник снага за електронско ратовање Оружаних снага Русије, генерал-потпуковник Јуриј Ласточкин у интервјуу за лист „Красна звезда“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Стручњаци страних обавештајних служби имају могућност да дезинформишу кориснике слањем лажних порука“, истакао је генерал.
По његовим речима, обавештајне службе земаља НАТО-а у те сврхе користе лажне базне станице.
Ласточкин додаје да су се научници укључили у решавање тог проблема – створили су систем за сузбијање неовлашћеног приступа информацијама корисника. Систем је у стању да пронађе лажну базну станицу, блокира технички канал цурења информација, након чега се обнавља веза са легитимном базном станицом оператера.
Ласточкин додаје да тренутно електронско ратовање чврсто заузима место главне оперативне подршке у свим родовима Оружаних снага Русије.
Раније је саопштено да су у марту многи мушкарци у Русији примали лажне телефонске позиве. Телефонска секретарица их је обавештавала да се морају јавити у војни одсек. Како је рекао портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков, позиви су стизали са територије Украјине и представљали су провокације обавештајне службе те земље.
Авион америчке морнарице ЕА-18Г Гроулер полеће са носача авиона Карл Винсон - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
РУСИЈА
Пентагон: Авиони за радио-електронско ратовање које шаљемо у Европу нису претња Русији
Безбедност - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Русија развија до 2030. године квантни интернет - отпоран на нападе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала