- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Трећа сезона серије „Државни службеник“ je први домаћи играни пројекат који обрађује тему пандемије

© Tanjug / RADE PRELICЕкипа серије "Државни службеник"
Екипа серије Државни службеник - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
Трећа сезона серије „Државни службеник“ у свом садржају има актуелну тематику - корона вирус и драмске напете заплете око тога, што ће бити први домаћи играни пројекат који обрађује причу о пандемији која траје већ дуже од две године.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Редитељ серије Мирослав Лекић истакао је да се корона сама наметнула као тема, тако да нису морали много да смишљају заплет и развој приче.
„Морам признати да ми је ово био апсолутно најтежи пројекат икада у каријери. Ем је тема о пандемији, ем смо радили за време Ковида 19. Врло је било неизвесно и ризично како ће се све одвијати. Уместо планирана три, снимали смо шест месеци“, изјавио је режисер Лекић.
Редитељ је открио да је главни глумац Милан Марић у једном тренутку добио корону и онда су морали да прекину снимање, да он буде у карантину 14 дана, а такође Војно медицинска академија (ВМА) где су снимали један део серије, била је три месеца затворена за присуство ТВ екипе. Кроз сличне проблеме су прошли и када су снимали у Истанбулу, морали су да чекају да се и у Турској отворе за снимања.
„Иначе се серија ’Државни службеник’" бави актуелним темама кроз три сезоне, прати дешавања у свету и на ред је дошла корона. Овде се прича врти око самог почетка пандемије, да се подсетимо тог периода, који је увелико иза нас", објаснио је Лекић.
Глумац Милан Марић рекао је да је циљ у свим сезонама „Дрзавног службеника“ да се прича компликује, развија, распетљава, а преокрети се сами стварају и надграђују.
„Сви смо се у екипи шалили да је мој лик српски Џејмс Бонд, мада овде смо приказали тај посао пун ризика, концентрације, преданости, а да је мој агент Лазар представљен кроз приступ према послу, породици, својој жени, да буде животно, опипљиво", истакао је Милан Марић и додао да је већ видео колико су на друштвеним мрежама сви срећни што креће трећа сезона, и то му јако прија.
Своје улоге ће поновити у трећој сезони и - Небојша Дугалић, Жарко Лаушевић, Ненад Јездић, Александар Берчек, Петар Бенчина.
Аутор серије је редитељ и продуцент Предраг Гага Антонијевић, а сценариста је промењен у односу на прве две сезоне. Уместо Димитрија Војнова, трећи серијал су написали књижевник Владимир Кецмановић и драматуршкиња Сташа Бајац.
Серија „Државни службеник“ емитује на пет континената, на светским платформама гледа га публика Бразила, Порторика, земље Јужне Америке, Северна Америка, као и Индија, са популарним каналом „Дизни +“, где је присутна и Телекомова серија "Дуг мору" из две сезоне.
Tрећа сезона криминалистичке телевизијске серије „Државни службеник“ емитоваће се oд 23. априла 2022. на каналу Суперстар ТВ и имати 12 епизода.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала