Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабићева оштро Здравку Кривокапићу: Како вас није срамота

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗдравко Кривокапић и Ана Брнабић
Здравко Кривокапић и Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
Пратите нас
Премијер Србије Ана Брнабић оштро је реаговала и као неистините одбацила тврдње председника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића да је Београд покушавао да уцени Подгорицу обећањем да ће јој обезбедити основне животне намирнице ако буде део Отвореног Балкана.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Питам професоре Кривокапићу, како Вас није срамота да тако бестидно лажете? Узгред, када Вас је то Александар Вучић позвао, упутио поруку, рекао било коју реч уцене у вези са храном/робом из Србије? Пошто знам да није, враћам се на питање: да ли Вас је бар мало срамота“, написала је Брнабићева на Твитеру.
Кривокапић је, наиме, у петак увече у емисији „Оквир“ на РТЦГ изјавио је да је Србија покушала да уцени Црну Гору обећањем да ће јој обезбедити основне животне намирнице ако буде део Отвореног Балкана, додајући да он не верује у ту регионалну иницијативу.
„Моћ је чудо, кад се осећате моћним онда мислите да можете и другима да постављате услове“, рекао је Кривокапић, одговарајући на питање да ли је председник Србије Александар Вучић тренутну кризу користио у политичке сврхе.

„Кривокапић преклињао Србију за брашно, пшеницу, со“

На Кривокапићеву изјаву реаговао је и председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић, наводећи да је црногорски премијер преклињао Ану Брнабић за пшеницу, брашно, кукуруз, шећер и кухињску со.
„За неког ко је у 2020. годину ушао као Србин, 2021. годину започео као двеста посто Црногорац, да би у 2022. години постао Тута Бугарин, технички премијер Кривокапић ће добити ексклузивну прилику да објасни црногорској јавности да ли је бугарском премијеру или српској премијерки послао допис у којем преклиње за пшеницу, брашно, кукуруз, шећер и кухињску со?“, навео је у реаговању Кнежевић.
Он је додао да је Кривокапић направио и табеларни преглед месечних и шестомесечних потреба Црне Горе за овим пољопривредно прехрамбеним производима.
„Чак је тражена и со која није на листи забране, и коју Србија увози из БиХ. Ипак, оно што се да приметити у овом табеларном прегледу Здравка Кривокапића јесте да Црна Гора једино нема потребе за кокаином и цигаретама, јер су за ова два национална стратешка производа направљене залихе и у случају нуклеарног рата“, навео је Кнежевић.
Поводом Кривокапићеве изјаве огласио се и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.
„Ако се смењени премијер Црне Горе Здравко Кривокапић буни против идеје ‘Отвореног Балкана’ онда значи да га је позвао неки амбасадор и рекао му шта данас да мисли и говори“, навео је у Вулин и додао:
„Ко на власт дође бранећи српску нацију и веру, а одлази са власти без да је поправио положај и Срба и Српске православне цркве, само ропском оданошћу према странцима може да се задржи на власти још по неки дан“.
Вулин је оценио да Кривокапић има довољно разлога за мржњу.
„Превише је Србија добра учинила и њему и Влади коју предводи да би то прошло без зависти и мржње“, додао је Вулин.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала