- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Глумци су исти, улоге замењене – а улог највећи могући!

© Фото : ФК Црвена звездаДетаљ са утакмице Црвена звезда – Партизан
Детаљ са утакмице Црвена звезда – Партизан - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
Пратите нас
Црвена звезда и Партизан одиграће 167. вечити дерби од 18 часова на Маракани у потпуно различитој атмосфери у односу на претходни. Црно-бели су тада имали плус пет и све је било у њиховим рукама, а сада су црвено-бели ти који одлучују о титули првака Србије јер имају два бода предности и играју у „својој кући“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Исти глумци у замењеним улогама бориће се прса у прса, а улог је највећи могући – титула! Текстуални пренос моћи ћете да пратите уживо уз Спутњик.
Светковина српског фудбала вечити дерби, спреман је за своју 167. епизоду у којој практично нико нема права на грешку.
Партизан је у очајном психолошом моменту. „Просипали“ су бодове изабраници Александра Станојевића у финишу Суперлиге – неочекивано су ремизирали са Напретком из Крушевца у Хумској (0:0), изгубили су дерби (2:0), Чукаричком нису дали гол и од готовог су направили вересију.
У претходни дерби ушли су са пет бодова предности у односу на љутог ривала, а сада им на ноге долазе са бодовним заостатком у првом колу плеј-офа Суперлиге.
С друге стране, Црвена звезда на крилима одличних партија у Лиги Европе и 19 везаних победа у домаћем првенству дочекује грогирани Партизан.
Али, дерби је прича и утакмица за себе у којој форма и стање на табели апсолутно ништа не значе. Свестан је тога и Дејан Станковић, тренер црвено-белих, који је на питање Спутњика да ли ће загрлити Станојевића као што су то учинили Пеп и Клоп у борби за титулу прошле недеље, дао потврдан одговор.
„Дерби је утакмица где нема калкулација. Наметне ти енерцију, одлучују детаљи и ситнице. Ко уђе чвршће тај има веће шансе да добије, то су детаљи који се голим оком не виде. Наше размишљање неће бити промењено у односу на претходни дерби. Улазимо у утакмицу са калкулисаним ризиком јер је улог велики. Мора да се води рачуна о свим детаљима“, истакао је Станковић.
Није Дејан желео да се уплиће у приче шта би било кад би било у случају да Звезда освоји три бода. Чињеница је да би у том случају шампионска трка практично била решена јер би се црвено-бели одлепили на пет бодова предности.
С друге стране, у Хумској не помишљају да са собом понесу белу заставу у Љутице Богдана где су претходни пут пали без „испаљеног метка“.
Са дефанзивно оријентисаним стилом игре, исцрпљени од двомеча са Фајенордом у Лиги конференција који је до врха напунио њихову мрежу, Станојевићеви ученици су били само пуки учесници 166. вечитог дербија.
Катаи и Охи су већ у првих 45 минута решили питање победника и индиспонираним црно-белима више није било повратка.
Зато и не чуди што Станојевић овога пута најављује и очекује потпуно другачији приступ у мечу истих глумаца, само замењених улога.
„Сви играчи су спремни и мотивисани, улазимо у најјачем саставу. Једва чекам, желим да изађемо много јаче него прошли пут. Једва чекам да видим како ће играчи одреаговати на све оно што се дешавало у последње време. Очекујем њихову реакцију“, поручио је шеф црно-беле струке на конференцији за медије дан уочи великог двобоја љутих ривала и наставио:
Морамо да победимо, иначе ће бити веома тешко. Спремни смо на сваку њихову ротацију. Не верујем да ће они нешто мењати посебно“, јасан је Станојевић.
Најбоље у овом тренутку што српски фудбал може да понуди судариће се на Маракани од 18 часова, а на центру ће бити и најбољи српски арбитар Срђан Јовановић, против којег је била Црвена звезда, али на Теразијама нису желели да испуњавају жеље, већ су проценили и одлучили да је Јовановић „тај“ који ће одрадити најбољи посао у утакмици која би могла да прогласи новог-старог шампиона државе.
И Станковић и Станојевић навијају да Срђан Јовановић „буде невидљив“, јер то значи да је обавио најбољи могући посао.
Што се састава тиче, очекује се да ће се Станковић определити за проверену и поуздану варијанту 4-2-3-1.
Борјан међу стативама, испред њега: десно Гајић, Ераковић и Драговић у срцу одбране, Родић на левом боку.
Двојица задњих везних Саного и Славољуб Срнић који је био „икс фактор“ у претходном дербију. Испред њих офанзивна тројка Катаи, Канга и Иванић, а у срцу напада Охи.
С друге стране, Станојевић је такође спремио тактику у формацији 4-2-3-1.
Међу стативама би предност требало да добије Стевановић у односу на Поповића који је бранио прошли дерби, а последњу линију чине: Миљковић, Милетић, Вујачић и Урошевић.
Два задња везна Здјелар и Јевтовић, испред њих требало би да дејствују Терзић, Јојић и Мениг, док на месту центарфора нема дилеме и та улога је традиционално намењена и поверена убојитом Рикарду Гомешу.
Тренер Партизана Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СПОРТ
Станојевић уз осмех: Наравно да сам луд, бићу још луђи! /фото, видео/
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СПОРТ
„Најбољи осећај у каријери!“ – Филип је поново очарао свет /видео/
Ненад Лалатовић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СПОРТ
Лалатовић поново у сукобу са навијачима /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала