- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тим: Београд је сјајна прилика; Ђоковић: Било је немогуће предвидети... /видео/

© Sputnik / Лука НиколићЖреб за Србија опен
Жреб за Србија опен - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
Пратите нас
Аустријски тенисер Доминик Тим и директор Србија опена Ђорђе Ђоковић прокоментарисали су жреб за овогодишње издање турнира.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Тиму ће Србија опен бити први турнир по повратку на АТП тур после паузе од око десет месеци, током које је имао велики број пехова.
„Није ме много занимао жреб, само сам изузетно срећан што сам се вратио на терен. Нисам много обратио пажњу на противнике. Џон Милман је сјајан играч, у доброј је форми, а мени ће то бити први АТП турнир после десет месеци“, изјавио је Тим и наставио:
„За мене је Београд сјајна прилика за повратак. Стварно волим овај град, тако је још од мог првог доласка на Адрија тур 2020. године, тако да сам једноставно срећан што сам овде и што ћу у Београду играти први меч на АТП туру по повратку“.
Ђорђе Ђоковић је изразио жал за тиме што је жреб велики број Срба ставио у исти део жреба.
„Нажалост, жреб је такав и то је немогуће предвидети... Наместило се да имамо српски дерби у првом колу између Међедовића и Ђереа, а они ће се састати са Новаком у другом колу... Наравно да је жеља организатора да домаћи тенисери догурају што даље, али, с друге стране, имамо велики број тенисера у Топ 30 у свету и мислим да имамо чак шест тенисера у жребу Србија опена“, објаснио је Ђоковић.
Тиму ово неће бити први меч од повратка, пошто је недавно играо на челенџеру у Марбељи, али је тамо доживео пораз од Педра Качина у два сета.
„Да, јесам спреман, али играо сам у Марбељи и онда добио корону, па нисам тренирао недељу дана. Последњих пет дана тренирам, али ми недостају мечеви, недостају ми сетови, нисам на 100 одсто. Стварно су ми потребни мечеви, као и то да играм турнире из недеље у недељу. Борићу се овде од првог до последњег поена. Не знам, додуше, колико добро ћу играти“.
На крају обраћања, некада трећи тенисер планете је добио питање о ћевапима и другим ужицима које Београд може да понуди.
„Сада се доста припремам па немам много времена, али пре две године Новак нам је показао град, водио нас у неке изузетне ресторане како бисмо пробали разне српске ствари. У томе сам стварно уживао, провели смо тада четири, пет сјајних дана и одмах сам знао да ћу некада желети да се вратим“, подвукао је Тим.
Србија опен - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
СПОРТ
Новака у Београду одмах чека српски дуел
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала