- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Три деценије од Салетове тројке и Партизанове европске круне – а Жељко је поново ту /видео/

© Фото : fiba.basketballСелектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Саша Ђорђевић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Саша Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
Пратите нас
На данашњи дан , 16. априла 1992. године кошаркаши Партизана предвођени Жељком Обрадовићем освојили су Евролигу савладавши у финалу шпански Хувентуд резултатом 71:70 после тројке Александра Саше Ђорђевића у самој завршници.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Средина априла урезана је у сећање навијача Партизана као једна од најлепших успомена која се памти и три деценије касније.
Александар Саша Ђорђевић донео је црно-белима европски трофеј и незапамћени успех тројком у драматичној завршници у Истанбулу.
Партизан је десет секунди пре краја био у тешкој ситуацији, Рафа Ђофреса дао је кош за предност Хувентуда од 70:68, али је после асистенције Славише Копривице Ђорђевић убацио историјску тројку и то на три секунде пре краја финала.
Европски трофеј Партизана највећи је успех српске клупске кошарке, а до њега су стигли: Предраг Даниловић, Александар Ђорђевић, Иво Накић, Зоран Стевановић, Жељко Ребрача, Влада Драгутиновић, Славиша Копривица, Бранко Синђелић, Игор Михајловски, Никола Лончар, Млађан Шилобад, Драгиша Шарић.
Због ратова на простору бивше Југославије Партизан није могао да игра као домаћин у Београду, већ су госте дочекивали у Фуенлабради, што је био случај и са Цибоном и Далмацијом из Сплита који су били домаћини у Пуерто Реалу и Ла Коруњи.
После тридесет година Жељко Обрадовић поново је на клупи Партизана, а његов повратак дао је наду навијачима и клубу да би европски успех могао да се понови.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
СПОРТ
Из Београда стигао одговор Жалгирису: „Коју поруку шаљете – рата или мира?“
Зоран Лукић и Миљан Милићевић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
СПОРТ
Лукић о стању у Русији: Неки очекују спектакуларну ситуацију, али све функционише нормално
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
СПОРТ
Богдановић и Јанг за лет Јастребова у плеј-оф!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала