- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Пијачни продаваци задовољни састанком са Вучићем, неће бити блокада и протеста

© Sputnik / Лола ЂорђевићПротест пијачних продаваца улицама Београда
Протест пијачних продаваца улицама Београда - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
Пратите нас
Делегација пијачних продаваца, који су пре два дана блокирали центар Београда, задовољна је састанком у Председништву Србије, рекао је Петрит Реџеп из удружења Опстанак. Договорен је нови састанак за недељу дана, а у међувремену неће бити нових блокада и протеста.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Делегација пијачних продаваца била је на састанку код председника Александра Вучића у Председништву, поводом незадовољства због увођења фискалних каса од 1. маја.
Петрит Реџеп из удружења Опстанак, изјавио је да су задовољни како је прошао сусрет на коме су добили прилику да изнесу своје захтеве и предлоге.
Према његовим речима, председник је изразио добру вољу да се реши њихов проблем и заказао нови састанак за седам дана, где ће, надају се, експертски тимови са обе стране успети да пронађу позитивно решење у корист и државе и пијачних продаваца.
Састанку су присуствовали поред Председника и делегације пијачних продаваца, представници Пореске управе и Министарства финансија, преноси РТС.
Председник Удружења пијачних продаваца Срђан Праштало рекао је да је председник Вучић показао отвореност да саслуша њихове проблеме, додајући да су му пренели, како каже, „нове појединости проблема“ са којима су суочени.
„Јутрос, када смо улазили, били смо умерени оптимисти, а сада након састанка можемо да кажемо да је доза оптимизма већа“, рекао је Праштало.
Према његовим речима, договорено је да председник Вучић са сарадницима разговара о информацијама које је добио, након чега ће се поново састати са продавцима за недељу дана, и да ће Вучић помоћи колико је у његовој моћи.
Праштало је рекао и да нових блокада града неће бити, јер би то било крајње непоштено са њихове стране.
Додао је да су председнику објаснили да би се, како они сматрају „драстичан корак“ - електронска фискализација, негативно одразила на око 100.000 људи који се баве овим послом у Србији.
Према његовим речима, за помоћ се нису обратили никоме од надлежних, већ је њихова одлука била да разговарају са председником.
Пијачни продавци траже да буду изузети од нове електронске фискализације, која предвиђа да од 1. маја морају да имају фискалне касе и издају рачуне, те да добију статус пијачног продавца и да им се омогући да раде као паушалци, преноси Танјуг.
Протест пијачних продаваца - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
СРБИЈА
Протест пијачних продаваца у Београду због увођења фискалних каса /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала