- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Председник Немачко-српске привредне коморе: Инвеститори не напуштају Србију

Пратите нас
Председник Немачко-српске привредне коморе Милан Грујић изјавио је да није тачно да немачке компаније које послују у Србији планирају да оду, као што се спекулисало ових дана у појединим медијима.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према тим спекулацијама, Немачка наводно планира повлачење својих инвеститора из Србије због принципијелног става Србије у вези с кризом у Украјини.
„Према нашим сазнањима то није тачно и компаније које послују у Србији не планирају то да ураде“, рекао је Грујић.
Грујић је за РТС навео и да је спроведена анкета међу чланством са тим питањем која је показала да постоји утицај кризе на пословање, али да се о повлачењу не размишља.
Као доказ да није тачно ни да су неке компаније замрзле планирани долазак у Србију, Грујић је поменуо чињеницу да компаније као што су „МТУ“, „Хансгрое“, „Бицерба“ и „Континентал“ и даље настављају са изградњом својих објеката.
Потврдио је да у Комори недељно и даље добијају по неколико упита компанија и већих и мањих, које су заинтересоване да се упознају с околностима у Србији и најављују свој долазак како би се упознали с условима пословања.
Грујић је подсетио да немачке компаније у Србији запошљавају више од 77.000 радника и навео да „Леони“ из Прокупља има 13.000 запослених, а да према сазнањима Коморе планира да запосли још радника.
Према његовим речима, компаније из Немачке су у протеклих 20 година инвестирале око 3,6 милијарди евра у Србију.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала