- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Српска црква у Загребу ускоро ће заблистати: Патријарх Порфирије о обнови храма /фото/

© Tanjug / TARA RADOVANOVICПатријарх Порфирије у Храму Светог Саве поделио ђацима светосавске пакетиће
Патријарх Порфирије у Храму Светог Саве поделио ђацима светосавске пакетиће - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
Пратите нас
Патријарх Порфирије објавио је данас на свом Инстаграм профилу фотографије из Загреба где је обишао радове на обнови храма Преображења Господњег.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Радови на обнови нашег храма Преображења Господњег у Загребу теку пуном паром. Радујем се што ће црква, ускоро, заблистати у пуном сјају и бити као нова“, написао је патријарх Порфирије.
У снажном земљотресу који је погодио Загреб у марту 2020. тешко је оштећена и Саборна црква Преображења Господњег на Цветном тргу. У то време, данашњи патријарх СПЦ Порфирије био је митрополит загребачко-љубљански.
Преображењска црква у Загребу подигнута је на месту старе богомоље 1866. године, више пута је обнављана, а круну на последње радове ставио је 2007. народни уметник Русије, академик Николај Мухин, руководилац иконописања Храма Светог Саве у Београду.
 Током обове цркве 2007. године иконопис је израдио народни уметник Русије, академик Николај Мухин. - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2020
Ексклузивно: Унутрашњост Саборне цркве у Загребу после земљотреса /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала