- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тим говорио о тенису и – хлебу и ајвару

© Фото : Србија опенДоминик Тим
Доминик Тим - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Некадашњи светски број три и победник Адриа тура 2020. Доминик Тим, истакао је пред почетак овогодишњег Србија опена да се осећа добро у Београду и да једва чека да изађе на терен. Успут се присетио и онога што му се највише свидело од српске кухиње.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Тренутно се Тим налази на 51. месту АТП листе и ово је прилика да добрим пласманом поправи рејтинг. У првом колу Аустријанац игра против Џона Милмана.
„Иза мене је веома дуг пут опоравка. Срећан сам што се враћам у Београд. Овде сам био и пре две године када сам освојио Адрија тур. Прошле године сам хтео да се вратим, али сам имао повреду руке. Не знам како ћу играти сад, али знам да ћу се борити са сваки поен. Београд је старт моје сезоне и планирам да играм сваке недеље до Ролан Гароса. Спреман сам за први меч“, рекао је Доминик Тим.
На питање у каквој је тренутно форми, односно како се осећа пред старт турнира, Аустријанац није дао конкретан одговор, с обзиром да је Србија опен његов први АТП турнир у сезони.
„За мене је веома важно да почнем да играм поново. У Београду ћу имати прилике да играм и тренирам са много играча из Топ 10. Не знам како ћу играти и у каквој сам форми, али је важно да се борим за сваки поен. Надам се да ћу опет играти на високом нивоу. Иде и Ролан Гарос, а то је специјалан турнир и радујем се учешћу. Не знам шта могу ту да очекујем. Надам се да ћу 2023. бити у врху као што сам био раније, односно да ће Ролан Гарос бити мој, јер ћу тада достићи праву форму“.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
СПОРТ
Рус је први пут у Србији: „Слично је као у Москви, немамо море“
Док се опорављао, Тим истиче да је имао подршку породице.
„Гледао сам фудбал и неке друге спортове, био сам са породицом. Сада сам у пуном тренингу и фокус је да се вратим. Осећам се веома добро“, казао је Тим.
Пре две године Доминик Тим је имао прилику да обиђе Београд, ове је међутим како сам истиче фокусиран искључиво на турнир. Ипак, није пропустио Аустријанац да похвали гостопримство на које наилази у главном граду Србије.
„Био сам веома заузет тренинзима ових дана, али уживам на теренима 'Новак' у Београду. Близу је река, имам фантастично искуство од пре две године. Тада сам имао прилику да обиђем град и много ми се допао, сада је мање времена“.
А, што се тиче српске кухиње...
„Пробао сам ајвар и хлеб. И јако ми се свидео“, уз осмех је подвукао Тим.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала