- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Горели аутобуси, летело камење: Нереди у Шведској /видео, фото/

© AP Photo / Johan Nilsson/TTЗапаљен аутобус током нереда у Шведској
Запаљен аутобус током нереда у Шведској - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
У Ландскрони, граду на југу Шведске, у суботу увече избили су нереди због најаве одржавања скупа десничарске данске партије „Страм курс“, познате по антимигрантским ставовима, и планираног спаљивања Курана.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Упркос одлуци да скуп буде премештен у Малме, група од око 100 углавном млађих особа, палила је аутомобиле, гуме и канте за ђубре, бацала каменице и поставила барикаде у Ландскрони, који се налази на око 45 километара од Малмеа.
Ситуација се у суботу касно увече смирила, али је била напета, саопштила је полиција, наводећи да у нередима нико није повређен.
Иначе, десничарска странка из Данске, чији је лидер Расмус Палудан који има и шведско држављанство, већ неколико дана организује спаљивање Курана у Шведској, што је изазвало протесте и у другим градовима, укључујући Стокхолм.
На скупу у суботу увече у Малмеу окупило десетине особа. Полиција је употребила сузавац да би растерала мању групу људи који су каменицама гађали учеснике скупа на којем се обратио Палудан.
© AP Photo / Johan Nilsson/TTНереди у Шведској
Нереди у Шведској - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Нереди у Шведској
Полиција је навела да је и Палудан погођен каменицом у ногу, додајући да нико није теже повређен, пренео је „Гардијан“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала